Werkconferentie “Visualizations & law”

Op vrijdag 16 november 2018 vond de eerste internationale werkconferentie “Visualizations & law” plaats op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Een inspirerende conferentie over het belang van visueel werken met recht. Wij hadden de eer om daar ook over het word en beeldverhaal te vertellen, in het bijzonder het verhaal van Jack. De reacties waren positief! Men vond het mooi dat een jongere op deze wijze zijn verhaal kon vertellen en hoe hier door het Openbaar Ministerie en de rechter mee om is gegaan. Ook vond men deze inhoudelijke kant erg waardevol, hoe beeld kan werken om een verhaal van een persoon te vertellen in plaats van het beschrijven van omstandigheden. Michiel van de Pol van ComicHouse was gedurende de conferentie aanwezig om alle presentaties visueel samen te vatten (https://live-cartooning.nl/working-conference-visualizations-law/). Ook daarin wordt weer duidelijk dat beeld meer kan zeggen dan duizend woorden.

visualisation and law
Copyright Comic House / Michiel van de Pol